5 aug  | Natuur en Cultuur: Turbo Touw Tornado

12:00 - 17:00 / Nieuwe Markt

Door sommigen wordt het omschreven als een vreemde, opzwepende kermisattractie. Anderen zien het als de perfecte warming up om in de feeststemming te komen. Turbo Touw Tornado is een geautomatiseerd draaiend meerpersoons springtouw waar de deelnemer op elk moment kan inspringen!

Naast non-stop touwspringen, is het een theatraal-interactieve act met meerdere acteurs. Ieder in hun eigen rol verlagen zij de drempel voor de bezoekers om in te springen.

Zo zorgt de machinist met een noodstop voor het veilig verloop van het rondzwierende touw. Daarnaast bedient hij de knoppen van het soundboard vol komische, zelf ingesproken, kermisgeluiden.
Vanuit zijn veel te krappe loket speurt de ‘springbewijs’ stempelaar lokkend en loerend naar interactie en ongein. Hij deelt onbeperkt overwinningstrofe├źn uit: een geldig spring-bewijs, een certificaat waar de bezoekers fier mee rond kunnen paraderen. En dan zijn er nog springinstructeurs, die het touw bij iedere missprong weer vastmaken aan de draaischijf. Zij rennen rond het touw om de boel fysiek op te zwepen. Op een aanstekelijke manier zetten zij de toeschouwers aan om ook mee te doen en in te springen.